Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Η Πράσινοι στην πορεία της 9/9/07, Θεσαλονίκη

Μέσα σ ένα κλίμα αποφοράς και απόγνωσης για τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού (η χειρότερη καταστροφή στην Ελλάδα μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο), με ένα μεγάλο (?) ποσοστό των πολιτών να είναι απογοητευμένοι από τα κόμματα της Βουλής και πρόθυμοι να εξετάσουν μια άλλη λύση, οι Οικολόγοι Πράσινοι προσπαθούν να μιλήσουν σ αυτόν τον κόσμο.
Ωστόσο, ενώ φαίνεται ότι αρκετοί πολίτες θα εξέταζαν την ψήφο σε ένα σοβαρό οικολογικό κόμμα, ή μάλλον ακριβώς γι αυτό, τα τηλεοπτικά μέσα κάνουν απροκάλυπτο μποϊκοτάζ στις ειδήσεις που αναφέρουν τους Ο.Π. Χαρακτηριστική η ατάκα δημοσιογράφου της ΝΕΤ: "Να υπήρχε τώρα ένα οικολογικό κόμμα.." που δεν την αναίρεσε ούτε όταν δέχθηκε αρκετά sms που τη διόρθωναν!
Οι Πράσινοι, μη έχοντας λοιπόν πρόσβαση στο μοναδικό μέσο που "καθορίζει την αλήθεια" του έλληνα πολίτη, ακολουθούν, όπως καλά ξέρουν, τις εναλλακτικές οδούς!
Πήραμε λοιπόν τους δρόμους, με ένα γιγάντιο μπαλονάτο πανώ, με χιλιάδες φυλλάδια και δεκάδες υποψήφιους βουλευτές στο δρόμο :)
Απολαύστε τις εικόνες που δημιούργησε η ζωή στις δράσεις μας αυτές.

Όπως γίνεται συνήθως στη Θεσσαλονίκη στις πορείες, ο κόσμος που παρακολουθούσε ήταν λίγος. Δηλαδή, πάλι οι θεατές ήμασταν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Όσοι συμμετείχαν ωστόσο ήταν ζωντανοί, κεφάτοι και με καλή διάθεση απέναντι στο πράσινο μπλοκ :)
Το έξυπνο πανώ των Ο.Π. ήταν στο επίκεντρο της προσοχής. Το φωτογράφησαν διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ, καθώς και περαστικοί με τα κινητά τους. Κινητοποίησε ακόμη μια παρέα φοιτητών που ενσωματώθηκαν και φώναξαν συνθήματα μαζί μας.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ 'ΔΕΙΤΕ';
Μια φωτο που τη βρίσκω εκπληκτική! Το πανώ απ τον αέρα έχει τραβηχθεί προς τους γερανούς με τις κάμερες των καναλιών. Τι εικόνες θα έδινε η στιγμή στις ειδήσεις αν δεν έπεφτε λογοκρισία!!
Bloggers, μένει μόνο σε μας να την εξαπλώσουμε ;)



Όχι βρε παιδιά, ο αέρας είναι που το φέρνει κατά πάνω σας... Ο αέρας της οικολογίας!

1 σχόλιο:

aigaiopelagitis είπε...

Φίλε Γιώργο γεια σου και καλή επιτυχία!

Νομίζω ότι η διαμαρτυρία σου εισακούστηκε!!! Δες στη χθεσινή Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=42052656,58209712,64002864,72081584,86144560,94035888,5555312,13577712,27767664,35526896

Είχα γράψει κι εγώ στο Φόρουμ των οικολόγων-Πράσινων:
“Δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω από τη χθεσινή ανάγνωση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, όπου νομίζω ότι καταβαράθρωσε την ποιότητα της δημοσιογραφίας της καταπίπτοντας σε έναν (προσεκτικό και έμμεσο) κιτρινισμό εναντίον των Οικολόγων - Πράσινων που καιρό είχα να δω. Η Ελευθ. είναι η μόνη που βάζει που και που καμια ειδησούλα για τους Ο-Π και αυτό είναι προς τιμήν της. Και περίμενα κάπου να γράψει πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της συμμετοχής του Ν. Βαλαωρίτη στις εκλογές και τι σημαίνει η υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του κόσμου της τέχνης προς τους Ο-Π. Αλλά χθες, μαζί με την προφητική ‘είδηση’ (στο άρθρο Πολύχρωμοι, λοιποί και ανυπότακτοι του Τ. Τσακίρογλου) ότι κατεβαίνουν μαζί με άλλα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής (και μετά το ΜΕΡΑ, το ΚΚΕμ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΝΑΝΤΙΑ και άλλες εκλογικές πρωτοβουλίες με την ίδια ραγδαία δυναμική!!!) έγραφε ότι δυστυχώς κι αυτός ο χώρος δεν γλίτωσε τη διάσπαση αφού κατεβαίνουν και οι Οικολόγοι - Εναλλακτικοί !!!!!!!!!!!!!!!!
Στην αρχή του ίδιου άρθρου έγραφε οτι οι Ο-Εναλλ. κατεβαίνουν μαζί με το ΜΕΡΑ ενώ στα παραπολιτικά (Παρασκήνια) ότι οι Ο-Εναλλ. δεν κατέθεσαν τελικά ψηφοδέλτια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και κάτι που λίγοι θα παρατήρησαν: στο άρθρο που μας ενημέρωνε για την πρωτοβουλία του Ούγκο Τσάβες να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση της Ίγκριντ Μπετανκούρ, πουθενά δεν αναφέρεται τι κόμμα εκπροσωπούσε η Ίγκριντ όταν απήχθη στην Κολομβία από τους αριστερούς αντάρτες…
Οικολόγοι - Πράσινοι φτου κακά!!!”


Αλλά σωστά ο υποψήφιός μας στη Θεσπρωτία Γ. Βελλής συστήνει ψυχραιμία.
Δες τη συζήτηση εδώ:
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=718#718

Σπάει σιγά σιγά το τείχος της σιωπής (βοηθούντων και των φίλων από τους Ευρωπαίους Πράσινους). Χθες στις ειδήσεις του Μέγκα ο Καψής είπε ότι οι δημοσκοπήσεις που έχει υπόψη του δείχνουν ότι από τα πολύ μικρά κόμματα, “οι Οικολόγοι φαίνεται πως έχουν ρεύμα”.