Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Τι άλλο δικό μας να βάλουμε μπροστά στα μάτια σας για να μας δείτε;

Είναι απίθανο, αλλά είναι αληθινό. Δεν μάθαμε από πουθενά για την παρουσία μας στο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης! Και επειδή κι εμείς ως γνήσιοι έλληνες πολίτες μαθαίνουμε την αλήθεια από την τηλεόραση και τα άλλα μέσα, υποφέρουμε σήμερα από μια κρίση ταυτότητας, συγκεκριμένα μια υπαρξιακή κρίση: Αμφιβάλλουμε αν υπήρξαμε εκεί!!

Στο ξέσπασμα μιάς τέτοιας κρίσης, έγραψα την παρακάτω επιστολή προς το πολιτικό τμήμα της eλευθεροτυπίας http://www.enet.gr/:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Καλησπέρα.
Επειδή φαίνεται ότι εκ παραδρομής δεν πρόσεξε ο συνεργάτης σας στο άρθρο με τίτλο "Ειρηνικά τα συλλαλητήρια" (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=48540368) ότι στο συλλαλητήριο της Έκθεσης υπήρχε μπλοκ ενός κόμματος που μάλιστα έφερε γιγαντιαίο πανώ που το σήκωναν περίπου 20 μπαλόνια γεμάτα με ήλιο, σάς το αναφέρω για να το διορθώσετε.
Παραθέτω μάλιστα μια φωτο που δείχνει το πανώ να παρασύρεται απο τον αέρα προς τους γερανούς με τις κάμερες των τηλεοράσεων, όπου φαίνεται ότι και οι χειριστές τους εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν το γιγαντιαίο πανώ που μπήκε στο πλάνο τους και έκρυψε τον ορίζοντα και τις λήψεις τους, και έτσι δεν το ανέφεραν στους αρχισυντάκτες τους για να το αναφέρουν κι αυτοί στις ειδήσεις τους!
Ακόμη περισσότερο, μάλιστα, πιστεύω ότι πρέπει να τονίσετε ότι το κόμμα αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ήταν εκεί και διαδήλωσαν ειρηνικά, επειδή κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι τα μέσα ενημέρωσης γενικώς έχουν 'λάβει γραμμή' να μην αναφέρουν πουθενά, αν είναι δυνατόν, την ύπαρξη του κόμματος των Ο.Π., γιατί λέει -άκουσον- ότι απειλούνται τα δύο μεγάλα κόμματα από πιθανή έκπληξη στα προσδοκώμενα ποσοστά των Ο.Π.
Επειδή λοιπόν κυκλοφορεί αυτή η φήμη, και επειδή γνωρίζω ότι η εφημερίδα σας καταβάλει έντιμες προσπάθειες να τηρήσει αντικειμενική και ελεύθερη δημοσιογραφία, και για να κλείσουμε τα στόματα όλων αυτών των φημολόγων, δημοσιεύω την επιστολή μου αυτή προς εσάς στο πολιτικό blog μου http://greekandgreen.blogspot.com , όπου θα δημοσιεύσω και την προσδοκώμενη απάντησή σας.
Μετά τιμής,
Γιώργος Ροδαφηνός,
Υποψήφιος Ημαθίας Οικολόγων Πράσινων

4 σχόλια:

Πάνος είπε...

Γιώργο,

τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή εξυπηρετούν πρωτίστως αυτούς που τους εξασφαλίζουν κρατική διαφήμιση, αργομισθίες για τους δημοσιογράφους, πρόσβαση στα κέντρα και τα παράκεντρα της εξουσίας κλπ.

Όλα αυτά που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τους προσφέρουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Γι' αυτό και η όποια αναφορά τους στο χώρο, ΑΝ και ΟΠΩΣ γίνει, είναι, επί της ουσίας, άλλοθι. Για να "τσιμπάνε" πχ οι αναγνώστες της "Ε" που ενδιαφέρονται για τους Ο-Π, ότι η εφημερίδα ασχολείται.

Σαφέστατα, "το παιχνίδι είναι στημένο" - και η επικοινωνία με τον κόσμο στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις. Και θα συνεχίζεται αυτό, μέχρις ότου (ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ) οι Οικολόγοι - Πράσινοι γίνουν ένα δυναμικό, μαζικό, πολιτικό ρεύμα - το οποίο δεν θα έχει κανείς στα ΜΜΕ την πολυτέλεια να το αγνοεί.

Αν επιτευχθεί αυτό, θα οφείλεται αποκλειστικά στην πρωτογενή δυναμική, μέσα στην κοινωνία.

Στη μπλογκόσφαιρα καταφέραμε, νομίζω, να ανοίξουμε κάποια παράθυρα διαλόγου και επικοινωνίας. Αν φήφιζαν μονάχα όσοι κυκλοφορούν στα μπλογκ, θα πηγαίναμε μια χαρά!

Για το επόμενο βήμα, τα παραδοσιακά ΜΜΕ, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Το χώρο και το χρόνο που μας αναλογούν, δεν θα μας τον δώσουν ποτέ, επειδή αυτό επιτάσσει η δεοντολογία. Ή θα τον κερδίσουμε εμείς, με τη δική μας δράση και απήχηση στην κοινωνία ή δε πρόκειται ποτέ να μας παίξουν στα ίσια!

We could have είπε...

Πάνο, σου άφησα την απάντησή μου στο blog σου, στην καλύβα, όπου και ανέδειξες το θέμα: http://panosz.wordpress.com/2007/09/11/mme/
Πάντως, έχει ενδιαφέρον το πως ανεβαίνει ο μετρητής επισκέψεων: 1 το πρωί (η δικη μου), 85 αυτή τη στιγμή!

We could have είπε...

Κι άλλη αναφορά στο ποστ, στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης: http://ecology-salonika.org/lib/?p=932

aigaiopelagitis είπε...

Κατά λάθος δημοσίευσα αυτό το σχόλιο στην προηγούμενη δημοσίευση. Ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη!
---------------------------------
Φίλε Γιώργο γεια σου και καλή επιτυχία!

Νομίζω ότι η διαμαρτυρία σου εισακούστηκε!!! Δες στη χθεσινή Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=42052656,58209712,64002864,72081584,86144560,94035888,5555312,13577712,27767664,35526896

Είχα γράψει κι εγώ στο Φόρουμ των οικολόγων-Πράσινων:
“Δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω από τη χθεσινή ανάγνωση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, όπου νομίζω ότι καταβαράθρωσε την ποιότητα της δημοσιογραφίας της καταπίπτοντας σε έναν (προσεκτικό και έμμεσο) κιτρινισμό εναντίον των Οικολόγων - Πράσινων που καιρό είχα να δω. Η Ελευθ. είναι η μόνη που βάζει που και που καμια ειδησούλα για τους Ο-Π και αυτό είναι προς τιμήν της. Και περίμενα κάπου να γράψει πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της συμμετοχής του Ν. Βαλαωρίτη στις εκλογές και τι σημαίνει η υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του κόσμου της τέχνης προς τους Ο-Π. Αλλά χθες, μαζί με την προφητική ‘είδηση’ (στο άρθρο Πολύχρωμοι, λοιποί και ανυπότακτοι του Τ. Τσακίρογλου) ότι κατεβαίνουν μαζί με άλλα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής (και μετά το ΜΕΡΑ, το ΚΚΕμ-λ, το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΝΑΝΤΙΑ και άλλες εκλογικές πρωτοβουλίες με την ίδια ραγδαία δυναμική!!!) έγραφε ότι δυστυχώς κι αυτός ο χώρος δεν γλίτωσε τη διάσπαση αφού κατεβαίνουν και οι Οικολόγοι - Εναλλακτικοί !!!!!!!!!!!!!!!!
Στην αρχή του ίδιου άρθρου έγραφε οτι οι Ο-Εναλλ. κατεβαίνουν μαζί με το ΜΕΡΑ ενώ στα παραπολιτικά (Παρασκήνια) ότι οι Ο-Εναλλ. δεν κατέθεσαν τελικά ψηφοδέλτια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και κάτι που λίγοι θα παρατήρησαν: στο άρθρο που μας ενημέρωνε για την πρωτοβουλία του Ούγκο Τσάβες να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση της Ίγκριντ Μπετανκούρ, πουθενά δεν αναφέρεται τι κόμμα εκπροσωπούσε η Ίγκριντ όταν απήχθη στην Κολομβία από τους αριστερούς αντάρτες…
Οικολόγοι - Πράσινοι φτου κακά!!!”

Αλλά σωστά ο υποψήφιός μας στη Θεσπρωτία Γ. Βελλής συστήνει ψυχραιμία.
Δες τη συζήτηση εδώ:
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=718#718

Σπάει σιγά σιγά το τείχος της σιωπής (βοηθούντων και των φίλων από τους Ευρωπαίους Πράσινους). Χθες στις ειδήσεις του Μέγκα ο Καψής είπε ότι οι δημοσκοπήσεις που έχει υπόψη του δείχνουν ότι από τα πολύ μικρά κόμματα, “οι Οικολόγοι φαίνεται πως έχουν ρεύμα”.