Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Απο το Βορρά με Τσαμπουκά

Ήρθε και η απάντηση της Ελευθεροτυπίας: 60 λέξεις. Καμιά σαφής αναφορά στην ταμπακιέρα (τον αποκλεισμό). Ωστόσο, διαβάζουμε διαφορετικά πια τα πράγματα. Μπορώ να φανταστώ πόσο 'παιδεμένη' είναι κι αυτή η ειδησούλα, ώστε να συμβιβάσει δύο πόλους έντασης.
Άραγε, οι δημοσιογράφοι αυτοί που είναι καταδικασμένοι να εκτελούν 'εντολές άνωθεν', πόση ενέργεια καταναλώνουν για να αντέξουν την απέχθεια που τους προκαλεί αυτή η 'κατευθυνόμενη αλήθεια' που είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζουν;
Μήπως είναι καιρός παιδιά να σκεφτείτε κι εσείς την ψήφο διαμαρτυρίας (τουλάχιστον) που λέγεται Οικολόγοι Πράσινοι;
Για μας άλλωστε, η 'εργασία με νόημα' είναι στα εκφρασμένα ενδιαφέροντά μας.
Ούτως ή άλλως, σε πέντε μερούλες θα ξέρουμε αν οι μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες μέσων που βγάλαν τη ντιρεκτίβα για τον αποκλεισμό μας είχαν δίκιο να μας φοβούνται ή όχι ;)

Ευχαριστώ Αιγιοπελαγίτη για την απάντηση πιο κάτω, και για το λινκ στην Ελευθεροτυπία!

1 σχόλιο:

aigaiopelagitis είπε...

Γιώργο, με αφορμή την παραπομπή που κάνεις με το aigaiopelagitis, να διευκρινήσω ότι το μπλογκ για την Περιβαλλοντική Ηθική διαχειρίζεται από τον Ιωσήφ Μποτετζάγια. Εγώ με τον "σύντροφο" (!) Candiru έχουμε το μπλογκ για το Ροκ και την Οικολογία (οπότε πιο σωστή η παραπομπή σ' αυτό το μπλογκ). Αν και γράφουμε στα αγγλικά λόγω της δημοσίευσης ροκ στίχων, κάνουμε διάφορα οικολογικά σχόλια και κάτω από τον τίτλο παραπέμπουμε και σε μια εξισωτική και οικολογική κοινότητα ως παράδειγμα του οικο-κοινωνικού μας οράματος (που ξέρω ότι είναι πολύ κοντά στο δικό σου!). Στα τέλη Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει κι ένα κειμενάκι για τις φωτιές και την οργή μας. Ρίξε εσύ κι οι αναγνώστες σου μια ματιά:
http://rockandecology.blogspot.com/